Kupelna

Materiál

Materiál hrá pri výbere kúpeľňových predložiek kľúčovú úlohu. Nejedná sa len o vizuálne hľadisko, materiál totiž môže ovplyvniť celkové pohodlie a bezpečnosť v kúpeľni. V tejto miestnosti sa veľmi často vyskytuje vysoká vlhkosť, ktorá je výsledkom dlhého sprchovania alebo kúpania. Je veľmi dôležité aby materiál z ktorého je predložka vyrobená mal vysokú schopnosť absorpcie vody a dlhú trvanlivosť. Prírodné materiály spravidla lepšie zvládajú takúto záťaž preto je vhodné vyberať si výrobky, ktoré majú aspoň vonkajšiu vrstvu vyrobenú z prírodných vlákien. Vhodnou voľbou v tomto prípad sú koberčeky z bavlny alebo froté, ktoré sa vplyvom vlhkosti  nebudú krčiť, rýchlo vstrebávajú vodu, dajú sa prať a sú príjemné na dotyk. Lacnejším ale rovnako praktickým riešením sú predložky vyrobené z penovej hmoty. Sú možno menej estetické ale ich funkčnosti sa nedá nič vytknúť. Ak však máte radi estetiku a zároveň hľadáte produkt ktorý dokonale splní aj funkčné vlastnosti, mali by ste siahnuť po predložkách z bambusu. Ich výhodou je odolnosť voči vlhkosti, vysoká trvanlivosť ako aj zaujímavý vzhľad.

                                  modra_kupelnova_predlozka                     zlta_kupelnova_predlozka                    zelena_kupelnova_predlozka

Textúra

Pri výbere je potrebné okrem materiálu dávať pozor aj na textúru. Najlepšou voľbou sú koberčeky ktoré majú jednoduchú textúru bez zbytočných záhybov či riasenia. Pýtate sa prečo? Predložky z jednoduchou textúrou sa dajú ľahko čistiť, a nezachytávajú rôzne druhy baktérií či pliesní vo svojich záhyboch alebo príliš dlhých vláknách. To však neznamená že sa musíte vzdať mäkkých plyšových koberčekov ktoré dekorujú Vašu kúpeľňu. Pamätajte však na to, že ich treba častejšie čistiť a sušiť. V tejto chvíli stojí za zmienku aj jedná vec, ktorá je obzvlášť užitočná čo sa týka kúpeľňových doplnkov. Reč je o protišmykových vlastnostiach. Vzhľadom na vysokú vlhkosť vzduchu a obloženie miestnosti dlaždicami je kúpeľna miestom, kde sa často vyskytujú pošmyknutia a pády. Použitím koberčekov s prísavkami prípadne s protišmykovou úpravou sa ochránite pre nepríjemnými pádmi či úrazmi.

Výroba

Výrobcova sa snažia spĺňať všetky očakávania svojich spotrebiteľov, a preto väčšina kúpeľňových predložiek, ktoré sú k dispozícii na trhu, je vyrobená z odolných materiálov. V dôsledku toho sa koberce vplyvom vlhkosti neskrivia ani nezrazia alebo nezmenia farbu. Väčšina z nich, hlavne bavlnené koberčeky, sa môžu bežne vyprať v práčke. Je však dôležité spomenúť na jednu vec. Ak koberček periete po prvý krát, prečítajte si pokyny na čistenie uvedené na štítku. Rovnako je potrebné dbať na dôkladne vysušenie po každom umytí. Farba výrobku hrá tiež dôležitú rolu pri čistení. Je potrebné pamätať na to, že svetlé materiály sa ľahšie zašpinia a preto je aj potrebné ich častejšie čistiť.

                               bezovy_kobercek_do_kupelne                    ruzovy_kobercek_do_kupelne                  sivy_kobercek_do_kupelne

Kvalita vyhotovenia

Ak nechcete kúpeľňové predložky meniť veľmi často, stojí za to venovať pozornosť kvalite vyhotovenia ešte pred nákupom. Máme na mysli najmä ich konečnú úpravu. Použitie dvojitých švov, prípadne dodatočnej výstuže výrazne predlžuje životnosť výrobku. Ak však už máte nový koberček v kúpeľni, skontrolujte  či nepúšťa vlákna, nezanecháva fľaky prípadne ako dokáže zvládať vlhkosť. Do budúcnosti tak budete vedieť aký druh materiálu Vám bude vyhovovať najviac.

Kúpeľňa ako miesto na odpočinok

Problému kobercov na ktoré sa postavíme pri vychádzaní z vane alebo sprchy, naozaj stojí za to venovať pozornosť. Mäkký bavlnený materiál, izoluje Vaše nohy od studenej podlahy, zabraňuje roznášaniu vody po celej miestnosti a znižuje riziko pošmyknutia sa na dlaždiciach. V našom e-shope nájdete širokú ponuky podložiek do kúpeľne. Ktoré majú protišmykovú úpravu a sú veľmi pohodlné a príjemné na dotyk.