Prečo si vybrať umelý vianočný stromček namiesto živého?

 

Čas neúprosne beží a horúce leto vystriedala studená jeseň. Ani sa nenazdáme, a opäť tu budeme mať vianočné obdobie, ktoré so sebou prináša množstvo príjemných rodinných aktivít, ako je napríklad pečenie perníkov, vyrábanie vianočných ozdôb či zdobenie vianočného stromčeka.

Vianočný stromček je srdcom domácnosti počas vianočných sviatkov. Vybrať si ten správny stromček pre váš domov sa môže javiť ako náročná úloha, keď je výber taký obrovský. V článku preto objasníme výhody umelých vianočných stromčekov, spomenieme typy umelých stromčekov a prinesieme inšpiráciu na konkrétne stromčeky, ktoré rozjasnia vašu domácnosť.


Umelý vs. živý vianočný stromček: Pre ktorý sa rozhodnúť?

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa stále viac ľudí rozhoduje pre nákup umelých vianočných stromčekov v porovnaní so skutočným vianočným stromčekom.

Pozrime sa preto na najčastejšie benefity umelých vianočných stromčekov:

Šetria čas aj energiu

Ísť do predajne so živými stromčekmi a nájsť perfektný živý stromček, ktorý rozjasní vašu domácnosť sa môže javiť ako zábava, ale vyžaduje si to aj množstvo práce a času. Naopak, keď si vyberiete umelý vianočný stromček, nebudete si musieť robiť starosti s jeho vyberaním rok čo rok. Okrem jednoduchého výberu sa tiež nebudete musieť starať o likvidáciu vášho živého stromčeka na konci sezóny. S toľkými krásnymi vianočnými stromčekmi, z ktorých si môžete vybrať na Domtextilu, je proces výberu vianočného stromčeka hračkou – ušetríte tak kopu času aj energie.

Menej neporiadku

O živé vianočné stromy sa treba poriadne a pravidelne starať, ak chcete, aby vám vydržali počas celých vianočných sviatkov.

Namiesto čakania v rade na predražený strom, ktorý si bude vyžadovať každodenné zavlažovanie a zametanie a nakoniec zvädne a zhnedne, sa preto radšej rozhodnite pre strom, ktorý odolá skúške času. S umelými vianočnými stromčekmi nie sú potrebné žiadne dodatočné procesy, ako napríklad orezávanie konárov či zametanie ihličia, čo vám umožní vychutnať si atmosféru sviatkov bez bremena každodennej starostlivosti.

Vyhnete sa alergii

Niektorí ľudia môžu mať vážnu alergickú reakciu na živé stromy. Na živých vianočných stromčekoch sa totiž môže nachádzať množstvo potenciálnych alergénov. A aj keď nikto z vašej rodiny nie je alergický, živý stromček môže byť problémom napríklad pre návštevu. Výberom umelého vianočného stromčeka sa tak môžete vyhnúť nepríjemným vedľajším účinkom alergií.

Využijete ho aj opätovne

Hoci umelý vianočný stromček môže byť spočiatku drahší ako živý stromček, považujte ho za investíciu. Svoj stromček tak môžete postaviť znova a znova. Ide teda o výhodnejšiu ekonomickú, a zároveň aj ekologickú voľbu v porovnaní s každoročným výrubom a vyhodením živého stromu.

Vyberiete si z rôznych typov a štýlov

Bez ohľadu na to, aký druh stromu je váš obľúbený, bez problémov ho môžete nájsť v umelej podobe. Na trhu dnes nájdete umelé stromy všetkých veľkostí od stolových stromov, ktoré sú vysoké 0,3 m, až po stromy vysoké až 3,7 m, ktoré zapĺňajú celú obývačku. Môžete si kúpiť umelé stromčeky, ktoré sa dodávajú so vstavanými svetlami, zasneženými konármi alebo efektami z optických vlákien. Ak vám chýba vôňa borovice, môžete si dokonca kúpiť osviežovače vzduchu, ktoré znovu vytvoria tento aspekt skutočného zážitku zo stromu. A tieto rozmanité umelé stromčeky sa samozrejme predávajú v širokom rozmedzí cien, takže môžete ľahko nájsť umelý stromček, ktorý vyhovuje každému rozpočtu.

 

Typy umelých vianočných stromčekov

Ak ste si ešte nikdy nekupovali umelý vianočný stromček, množstvo dostupných možností môže byť ohromujúce. Aby sme vám výber pomohli zúžiť, rozdelili sme ich na tri hlavné typy. Vyberte si z nich taký, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu štýlu, domácnosti aj rodine.

Tradičné umelé vianočné stromčeky

Hľadáte obyčajný umelý stromček, ktorý dodá vašej domácnosti realistický nádych? Tento štandardný, neosvetlený štýl sa najviac podobá skutočnému stromčeku a umožňuje vám kreatívne používať svetlá, ozdoby a iné doplnky na vianočný stromček. Nájdete ich v rôznych kužeľových aj tenkých tvaroch.

S tradičnými umelými stromami môžete tvarovať konáre pre plnší a realistickejší vzhľad. Navyše môžete každý rok môžete experimentovať aj s rôznymi farbami svetiel a dekorácií. Potom ho môžete ozdobiť podľa ľubovôle bez toho, aby spadnuté ihličie narobilo neporiadok.

 

Tradičné umelé vianočné stromčeky sa najčastejšie podobajú týmto živým náprotivkom:

Jedľa: Spodné konáre sú široké a otočené nadol mäkkými plochými ihličkami.

Smrek: Konáre rastú prevrátene. Ihly sú krátke, tuhé a hranaté

Borovica: Konáre sa otáčajú nahor. Ihly rastú v zhlukoch vyžarujúcich z jedného bodu. Biele borovice majú päť ihlových zhlukov, zatiaľ čo červené borovice majú dva.

NÁŠ TIP:  Vianočná borovica zdobená šiškami a jarabinou 180 cm

Ide o extrémne hustý vianočný stromček. Svojím jedinečným vzhľadom vnesie čarovnú atmosféru vianoc do akejkoľvek miestnosti. Vianočný stromček je vyrobený z najkvalitnejšej PVC fólie. Je extrémne odolný, nestráca vetvičky a ihličie. Farba vetvičiek pripomína skutočný strom, a zároveň časom nevybledne. Trvalo pripevnené pružné vetvičky je možné ľubovoľne upravovať. Môžete si ich vytvarovať do dokonale symetrických tvarov, alebo tiež asymetrických, potom sa budú viac podobať tým, ktoré rastú v lese. Vetvičky stromčeka sú kvalitné a pevné, tzn. že sa už viac nebudú ohýbať pod váhou rôznych vianočných ozdôb.

Zasnežené vianočné stromčeky

Vytvorte si zimnú krajinu zázrakov priamo u vás doma s vianočnými stromčekmi, ktoré sú doplnené o vzhľad zaprášený snehom. A čo viac, niektoré vianočné stromčeky sú dokonca vyzdobené šiškami, alebo inými prírodnými dekoráciami. Tieto stromčeky tiež pôsobia veľmi realisticky, a poskytujú širokú škálu rôznych variácií, takže si na svoje môže prísť skutočne každý.

 

NÁŠ TIP: Vianočný stromček so šiškami a kryštálikmi 220 cm

 

Farba vetvičiek pripomína skutočný jemne zasnežený strom. Stromček je ozdobený jarabinou a šiškami pripevnenými na jednotlivých vetvičkách. Vetvičky stromčeka sú kvalitné a pevné, tzn. že sa už viac nebudú ohýbať pod váhou rôznych vianočných ozdôb. Môžete si ich vytvarovať do dokonalé symetrických tvarov, alebo tiež asymetrických, potom sa budú viac podobať tým, ktoré rastú v lese. Je extrémne odolný, nestráca vetvičky a ihličie.

Farebné vianočné stromčeky

Farebné stromčeky nájdete takmer vo všetkých farbách, pričom medzi najobľúbenejšie farby patrí biela a ružová. Tieto stromy môžu byť zábavnou alternatívou k tradičnému zelenému stromčeku. Poskytujú vám tiež slobodu prispôsobiť vianočný stromček farebnej schéme a štýlu miestnosti, v ktorej sa nachádza.

NÁŠ TIP: Čierny vianočný stromček so zdobením 220 cm

 

Ide o čierny hustý vianočný stromček, ktorý si môžete ozdobiť farebnými svetlami a ozdobami, a dokonale sa tak bude vynímať najmä do moderných domácností. Rovnako ako pri ostatných typoch, aj tento stromček ponúka husté vetvičky, ktoré pripomínajú skutočný živý strom. Vetvičky sú pevné a kvalitné, môžete ich prispôsobiť podľa svojich predstáv.

 

Vyberte si umelý stromček, ktorý vám skrášli Vianoce

Ako môžete vidieť, umelý vianočný stromček ponúka mnoho benefitov v porovnaní s jeho živou alternatívou. Neváhajte sa preto inšpirovať typmi umelých stromčekov, ktoré sme vám v článku ponúkli a vybrať si vianočný stromček, ktorý sa bude vo vašej domácnosti majestátne vynímať a skrášli počas vianočného obdobia vašu domácnosť.

 

Na Domtextilu.sk ponúkame množstvo užitočných a kvalitných dekorácií či vybavenia pre domácnosti, ktoré si hravo obľúbite. Vyberte si z našej ponuky, alebo neváhajte kontaktovať náš tím odborníkov, ktorý vám s výberom rád poradí.