Iglu je kupolovitý príbytok zo snehových, alebo ľadových kvádrov. Je to tradičný príbytok Eskimákov zo severu Kanady a v Grónsku. Používal sa hlavne počas lovu v zime. Skladá sa z malého polkruhového vchodu a z hlavnej miestnosti. Ako izolačný materiál slúži sneh, ktorý zabraňuje únikom tepla a vytvorí tak znesiteľnú teplotu - približne 0°C. Samozrejme, znesiteľnú oproti vonkajším múnusovým teplotám. Navyše, ak sa do snehovej “podlahy” vyhrabala diera, do ktorej “stiekol” studený vzduch, mohla byť teplota ešte trošku vyššia.

 Ak sa steny iglu obložili kožušinami, mohol sa vo vnútri založiť aj menší ohník. Kožušina zabránila prieniku tepla on a snehové steny sa tak neroztopili. Pravá pohoda.

 Prečo o tom píšeme? Vonku je kopec snehu, takéto iglu si teda môžete vyskúšať postaviť aj sami.

 Ak však nemáte radi zimu, máme pre vás - a to už súvisí s našou vášnou - dekoračný tip, ako si spraviť “iglu” pekne v teple. A navyše s ním získate zaujímavý dekoračný prvok pre vašu izbu.

 Určite si pamätáte, že ste ako deti pozbierali všetky stoličky, deky a postavili si uprostred izby bunker, z ktorého vás potom nik nemohol dostať. Pamätáte si len pohodu, ktorá v ňom vládla.

 Skúste to opäť, aj keď už máte nejaké tie roky. Tá pohoda stojí za to. Navyše to teraz môžete spraviť vo veľkom a dekoračne prispôsobiť koncepcii domu.

 Nech sa páči, inšpirujte sa 

A na záver jedna nostalgická. Určite si aj vy pamätáte:

Máte radi zaujímavé dekorácie? Pozrite si náš eshop domtextilu.sk, alebo sledujte zaujímavé dekoračné inšpirácie, množstvo aktuálnych vychytávok a zaujímavosti na našej novej facebookovej stránke Interiérové dekorácie. Alebo ju rovno lajknite tu: