farby

Význam farieb vo Vašej spálni

Ponúkame Vám pár najobľúbenejších farieb ktoré sú vhodné do spálne, aj s ich krátkou charakteristikou. Nechajte sa inšpirovať a možno si vďaka tomuto článku vyberiete dokonalé posteľné obliečky do Vašej spálne.

Modrá 

Táto farba symbolizuje pocit bezpečia a dôveru. Izba v ktorej dominuje modrá farba alebo doplnky v tejto farbe pôsobí uvoľňujúco, vďaka čomu je tento odtieň perfektnou voľbou do spálne. Ak bude vaša posteľná bielizeň ladená do modrej farby, uľahčí Vám to zaspávanie a prinesie len tie najkrajšie sny.

modre_postelne_obliecky

Červená

Táto farba má stimulačný charakter, čiže obliečky v tejto farbe sú vhodné hlavne pre ľudí, ktorí majú nedostatok energie a počas dňa často krát pociťujú únavu. Červená je zároveň spojená s vášňou čiže sa hodí do spálne romanticky naladených ľudí. S touto farbou to však v spálni netreba preháňať. Mohlo by to v konečnom dôsledku pôsobiť rušivo čo by spôsobilo problémy so zaspávaním.

cervene_postelne_obliecky

Zelená

Je ťažké predstaviť si farbu ktorá má viac regeneračné účinky ako je zelená. Zelené posteľné prádlo je spojené s prírodou, rovnováhou a sviežosťou. Pôsobí ukľudňujúco a antistresovo na každého, kto vojde do izby ladenej v zelených odtieňoch. Zároveň sa v tejto izbe budete zaspávať s úsmevom na tvári a zároveň sa s ním budete aj prebúdzať.

zelene_popstelne_obliecky

Fialová

Fialová farba zvyšuje koncentráciu a zároveň uvoľňuje. Táto farba sa často prirovnáva k bohatstvu , vďaka čomu dodáva vašej izbe nádych luxusu. Fialová má mnoho odtieňov. Ak si zaobstaráte posteľné prádlo v levanduľovej farbe, čo je jemný odtieň fialovej budete sa cítiť oddýchnuto a zároveň luxusne každý deň.

fialove_postelne_obliecky

Sivá

Skvele funguje ako základná farba, má na nás upokojujúci účinok a hodí sa takmer do každej spálne. Vyzerá veľmi elegantne, ale stojí za to skombinovať ju aj s inými farbami, ktoré prinesú do celkového dizajnu trochu sviežosti. Je to farba ktorú skutočne môžete kombinovať s akoukoľvek inou farbou. Čiže aj obliečky na posteľ môžu byť v sivej farbe aj napriek tomu že zariadenie izby je ladené do inej.

sive_postelne_obliecky

Biela

Zdá sa Vám biela farba príliš jednoduchá a pochmúrna. Nemusí to byť vždy tak. Biela farba s hodí pre ľudí, ktorí hľadajú pokoj a harmóniu aj v spálni. Symbolizuje čistotu a nevinnosť, vďaka čomu Vám dodá pocit vnútornej rovnováhy. Môžete ju oživiť akoukoľvek inou farbou a výsledok bude jednoduchý, čistý a dokonalý.

biele_postelne_obliecky

Žltá

Táto farba sa spája predovšetkým s teplom a optimizmom. Spálňa, v ktorej hlavnú úlohu zohrávajú žlté doplnky vytvára dojem, že je svetlejšia a útulnejšia. Ak po prebudení potrebujete injekciu dobrej a pozitívnej energie, posteľné obliečky v odtieni žltej sú tou správnou voľbou.  

zlte_postelne_obliecky

Farebné sny

Samozrejme že výber posteľnej bielizne závisí od mnohých faktorov. Celkový dizajn spálne, sezóna či ročné obdobie, Váš individuálny vkus alebo zvyky či nálada, všetko to zohráva veľkú rolu. Pri nakupovaní novej posteľnej bielizne je dobré mať na pamäti tieto tipy farieb. Možno aj vďaka nim bude Vaše zaspávanie rýchlejšie a prebúdzanie sa jednoduchšie.