spalna

Časy kedy bola spálňa len miestom na spánok respektíve oddych, sú už dávno preč. Spálňa je v každej domácnosti určitým miestom pokoja a súkromného kráľovstva. Každý sa vo svojej vlastnej spálni cíti najlepšie a pre to by mala byť zariadená presne podľa Vášho vkusu. Viete čo by vo Vašej spálni určite nemalo chýbať?

Dnešný článok je zameraný na Vašu spálňu. Čo by Vám v nej nemalo chýbať? Ako si z tejto izby vytvoriť dokonalé miesto pokoja a oddychu? To všetko a ešte viac sa môžete dočítať v našom dnešnom blogu.

Základom sú posteľné obliečky a periny

Čo iné by malo byť v spálni ak nie posteľ a na nej príjemné a mäkké periny v krásnych obliečkach. Kvalitný spánok je základom pre úspešný deň. Posteľné obliečky by ste si mali vyberať podľa svojho vkusu, preferencií ale aj podľa kvality materiálu. V dnešnej dobe nájdeme mnoho kvalitných obliečok za skvelé ceny. Čo sa týka materiálu na výber máte z prírodných alebo umelých vlákien, prípadne z ich kombinácie.

Pre alergikov sú skvelou voľbou posteľné obliečky z mikrovlákna, ktoré vo svojich vláknach nezadržiavajú prach a udržia si svoju kvalitu aj po dlhodobom užívaní. Druhou skvelou možnosťou sú bavlnené posteľné obliečky, ktoré sú príjemné na dotyk, majú farebnú stálosť a jednoducho sa čistia. Dôležitým ukazovateľom pre výber posteľné bielizne sú aj farby a vzory. Vyberajte tak, aby posteľné obliečky zapadli do celkového dizajnu Vašej spálne. Nebojte sa ani tmavých farieb, pôsobia elegantne a luxusne.

postelne-obliecky          postelna-bielizen          postelne-pradlo

Ochráňte svoju posteľ

Každodenné ustlanie postele, alebo odkladanie perín do periňáka, môže byť niekedy otravné.  Ak patríte aj Vy medzi ľudí, ktorých to nebaví, skvelým riešením pre Vás budú prehozy na posteľ. Jedným ťahom zakryjete periny aj zahlavky a Vaša spálňa získa úplne nový rozmer. Prehozy na posteľ sú nie len praktickým ale aj estetickým doplnkom každej domácnost.

Pre milovníkov elegancie a jednoduchosti sú ako stvorené prehozy bez vzorov, s jemným prešívaním alebo v jednej farbe. Ak máte radi vzory a farby, v ponuke nájdete prehozy s rôznymi motívmi, 3D potlačou alebo farebnými vzormi. Veľkou výhodou prehozu je to, že ochráni Vašu posteľ pred poškodením a zároveň vo Vašej spálni vytvorí útulný priestor, ktorý môžete využívať aj počas dňa.

prehoz          prehoz-na-postel          prehozy-na-postel

Vytvorte si súkromie

Ďalším doplnkom, ktorý by vo Vašej spálni nemal chýbať, sú závesy. Vytvoria Vám súkromie a príjemné šero aj počas poobedňajšieho odpočinku. Navyše počas horúcich letných dní, udržia príjemný chládok. Závesy však nemajú len praktickú funkciu. Vedia skvele doladiť celkový dizajn Vašej izby. Ak ich farebne zladíte napríklad z prehozom alebo len obliečkami na vankúšiky, uvidíte ako zmenia vzhľad Vašej spálne. Niekedy závesy plnia len estetickú funkciu. Krásne závesy, ktoré sú po oboch stranách okna spustené až po zem, dodajú každej izbe nádych luxusu.

Veľkou výhodou je aj to, že závesy zachytávajú prachové čiastočky ktoré môžu do domácnosti vniknúť cez okno a tak sa Vám nebude prach víriť po celom byte. Na výber máte z mnohých vzorov, farieb a materiálov. Pre elegantne zariadenú spálňu sú vhodné jemné jednofarebné závesy, naopak pre modernejší štýl sa hodia závesy s výrazným vzorom prípadne 3D potlačou.

zaves          zavesy          ruzovy-zaves

Nezabúdajme na nohy

Ak pri rannom vstávaní pustíte nohy z postele na chladnú podlahu, nie je to veľmi príjemný pocit. Existuje však na to veľmi jednoduché riešenie. Vyskúšajte do spálne umiestniť koberec. V dnešnej dobe nie je potrebné mať kobercom zakrytú celú podlahu, stačí ho umiestniť k Vašej posteli a vytvoriť tak pre Vaše nohy pohodlný komfort. Koberce môžu byť v spálni aj výrazným doplnkom.

Ak máte napríklad zariadenú spálňu v jemnom, elegantnom škandinávskom štýle, žltý koberec môže byť práve tým výrazným doplnkom, ktorý rozbije všedný vzhľad. Koberce sú aj skvelým pomocníkom. Čím viac textílií budete mať v spálni, tým viac budú tlmiť zvuky. Od hladkých povrchov sa zvuk ľahšie odráža a tým vytvára nepríjemnú ozvenu. Koberce dokážu tieto zvuky stlmiť a Vaša spálňa tak bude dokonalým miestom na oddych a relax. Vytvorte si svoje vlastné kráľovstvo.

koberec          plysovy-koberec          chlpaty-koberec

"Spálňa je ideálne miesto pre prispôsobenie, neprispôsobiteľného"


Dolaďte si svoju spálňu k dokonalosti:        tlacidlo