Posledných pár rokov všetkých prinútilo prehodnotiť dôležitosť vonkajších priestorov. Či už ide o rozľahlý dvor, útulnú prednú verandu alebo kúsok balkóna, dnešné vonkajšie priestory sú čoraz viac navrhnuté na každodenné použitie a príjemný čas s blízkymi. Aké trendy v záhradnom nábytku si môžete zadovážiť do vašej záhrady v roku 2022? Aký materiál a farby sú momentálne „in“? Aktualizujte svoju záhradu pomocou najnovších trendov

V izolácií vlastných domov sme sa začali viac sústrediť na naše záhrady a terasy, ktoré boli príjemným rozptýlením a miestom na stretnutia s najbližšími. Najnovšie trendy vonkajšieho dizajnu zahŕňajú komfort, pohodlie a štýl. Využite plný potenciál svojich vonkajších záhradných priestorov s týmito top trendami na rok 2022.

Trend udržateľnosti

Globálne problémy, ako je nedostatok zdrojov a zmena klímy, dominujú vo verejných diskusiách ako nikdy predtým a ovplyvňujú aj veci, ktoré nás každý deň obklopujú. Pri kúpe záhradného nábytku sa kladie väčší dôraz na udržateľnosť a ekologické povedomie. Čoraz viac záhradného nábytku sa preto vyrába z recyklovaných materiálov. Ak sa teda chcete pri navrhovaní terasy zamerať na väčšiu udržateľnosť, v nadchádzajúcej sezóne čoraz častejšie nájdete nábytok šetrný k životnému prostrediu. Ratanový terasový nábytok je obľúbeným trendovým doplnkom exteriérov už roky. Nejde o klasický prútený nábytok, s ktorým ste možno vyrastali – moderné kúsky využívajú syntetické materiály, ktoré vyzerajú ako organické prútie, ale sú navrhnuté tak, aby nevybledli, nepraskali a navyše neškodili životnému prostrediu. Ratanová sedacia súprava je vhodná do záhrady, na väčší balkón, terasu či zimnú záhradu. Vytvorte si pohodlnú vonkajšiu oázu, ktorá je klasická aj nadčasová.

Pohodlie v hojdacích kreslách

Spolu s retro trendom sa stále viac ľudí vracia k pohodliu na záhrade či verande, kde môžu tráviť čas s rodinou alebo susedmi, alebo jednoducho relaxovať a sledovať svet. Zďaleka najlepším spôsobom, ako zažiť tento pocit úniku, je jemné hojdanie v kvalitnom hojdacom kresle alebo v záhradnej sedačke.

Závesná hojdačka

Vyberte si také sedenie, ktoré má pohodlný uhol sklonu, tvarované sedadlo a operadlo a používa materiály odolné voči poveternostným vplyvom pre dlhšiu životnosť. Vhodnou voľbou môže byť aj hojdacia sieť, ktorá na vás bude pôsobiť ukľudňujúco a môžete si v nej odpočinúť a užívať pohodu leta.

Studené odtiene farieb

Veľké dizajnové spoločnosti vyhlásili svoje farby roka 2022 a záver je taký, že v tomto roku budú preferované jemné, zemité odtiene zelenej a chladné modré odtiene. Tieto farebné prevedenia poukazujú na to, že pokoj a obnova sú významnými témami pre rok 2022, takže ak chcete vyskúšať tento trend, vyberte si terasový nábytok v pokojných farbách, ktorý je nenáročný na oči aj na myseľ, a hľadajte zladený dekor ponúkajúci čisté a svieže odtiene.

Záhradné osvetlenie

Osvetlenie je nákladovo efektívny spôsob, ako premeniť takmer akýkoľvek vonkajší priestor. Dobre umiestnené osvetlenie môže úplne dokresliť a umocniť dojem z vašej záhradu alebo terasy. Existuje nekonečné množstvo nápadov na osvetlenie, ktoré môžete vyskúšať pre všetky typy záhrad a vonkajších priestorov. Zvážte typ atmosféry, ktorú by ste chceli vytvoriť, a podľa toho si vyberte vonkajšie osvetlenie. Môžete si zvoliť napríklad uvoľnenú, boho atmosféru, ktorú ľahko dosiahnete zavesením niektorých svetiel a doplnkom s čajovými sviečkami a lampášmi.

Osvetelenie

Záhrada ako nový priestor pre Home Office

Trend práce z domu pokračuje aj v roku 2022. Tí z nás, ktorí pracujú na diaľku, premieňajú terasy, balkóny a verandy na vonkajšie kancelárie. Ak chcete vytvoriť vonkajší pracovný priestor, budete potrebovať prístup k silnému pripojeniu Wi-Fi a tiché miesto. Vyplňte tento priestor pohodlným vonkajším nábytkom odolným voči poveternostným vplyvom a vonkajším slnečníkom do tieňa. Vyberte si príslušenstvo, ktoré vám pomôže zostať v pokoji a sústrediť sa plnohodnotne na prácu na čerstvom vzduchu.

Vonkajšie letné kuchyne

Vonkajšie kuchyne sú tento rok obzvlášť na vzostupe. Počas posledných 2 rokov pandémie mnohé rodiny skúmali nové spôsoby varenia, pečenia a grilovania. Zatiaľ čo niektoré rodiny piekli chlieb a skúšali najnovšie trendy recepty, iné hľadali nové spôsoby varenia, ako napríklad grilovanie. Tento spôsob prípravy jedla umožnil domácnosti užívať si spoločné chvíle vonku. Grilovanie ponúka mnoho jedinečných spôsobov prípravy jedla, pretože vždy existuje nová technika alebo zariadenie. Začiatočníci aj skúsení kuchári v exteriéri ocenia unikátne záhradné grily, ktoré pomôžu vytvoriť ešte chutnejšie jedlá. Bez ohľadu na to, či chcete prerobiť svoj vonkajší priestor alebo len vyskúšať novú techniku grilovania, rok 2022 bude určite skvelým rokom na grilovanie. 

Záhradný párty stan

Módnym trendom roku 2022 sú aj záhradné párty stany, pretože prinášajú efektívne možnosti, ako si užívať záhradu a zároveň sa vyhnúť neznesiteľným horúčavám v lete. Ide o skvelý doplnok na záhradu, ktorý chráni pred dažďom alebo slnkom a vytvára priestor na príjemné posedenie s priateľmi.

stan, altánok

Vytvorte si vkusný a štýlový exteriér spolu s nami

Čo poviete, ktorý trend sezóny záhradného nábytku 2022 sa vám páči najviac? Neváhajte, a prezrite si našu kompletnú ponuku záhradného sortimentu, kde nájdete nielen dizajnové, ale taktiež funkčné doplnky do záhrady, vďaka ktorým sa môžete vo vašom exteriéri cítiť ešte lepšie. V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať.