Práca z domu sa pre mnohých z nás stala bežnou realitou. Po vypuknutí celosvetovej pandémie koronavírusu sme sa začali viac zameriavať na vlastné bezpečie a práca sa v podstatnej miere premiestnila do našich domovov. Pravdou však je, že pred začiatkom pandémie len málo z nás malo vytvorený priestor pre prácu z domu. Odrazu sme prišli na to, že celá situácia je oveľa náročnejšia, než sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Sústrediť sa na prácu z domu je ťažké a zvlášť vtedy, keď nemáte žiadne miesto, ktoré by vám vyhovovalo. Dnes sme si pre vás pripravili článok, ktorý vás prevedie základom Home Office. Poradíme vám, ako si vytvoriť miesto na prácu, ktoré nemusí predstavovať len klasický stôl a stoličku. Hoci i pre klasikov máme niečo v rukáve.

Kancelárska stolička Posteľné obliečky Béžový plyšový koberec

Organizácia je absolútnym základom

Pozná to každý z nás – doma na nás číha množstvo pokušení. Chceme poupratovať, potom na nás čaká varenie a ani sa nenazdáme hodiny ukazujú pokročilý čas. V našom zozname denných povinností však čaká množstvo práce, ktorá musí byť urobená a včas odoslaná. Strácate prehľad? V tom prípade je najvyšší čas staviť na organizáciu.

• Povedzte svojim rodinným príslušníkom, kedy plánujete pracovať

• Vytvorte si dennú rutinu (vstaňte načas, odpovedzte na správy, začnite prácu)

• Vždy udržujte svoje pracovné miesto čisté (neporiadok vás zbytočne rozptyľuje)

• Stavte na ranný rituál (uvarte si obľúbený nápoj do krásnej šálky a berte to ako spustenie pracovného dňa)

pracovny stol pri home office

Vytvorte si miesto zamerané na prácu

V tomto momente si väčšina z nás predstaví stroho zariadenú kanceláriu s kancelárskym stolom a stoličkou. Práca z domu sa však vyznačuje svojím komfortom. Vytvorte si miesto, ktoré vám dokonale vyhovuje a poskytuje vám dostatočné pohodlie.

• Miesto na sedačke - Začneme možno nekonvenčným riešením, ktoré však môže mnohým vyhovovať. Spríjemnite si svoje miesto na sedačke napríklad dekoračnými vankúšmi alebo dekou, ktoré vám pomôžu cítiť sa príjemne i počas náročného dňa. Pri práci na sedačke je vhodným krokom staviť i na malý stolík, ktorý vám umožní mať všetky potrebné veci na dosah a predsa v bezpečí.

• Pohodlná stolička - Malý stolík, na ktorý sa zmestí notebook a niekoľko nevyhnutností je možné zariadiť takmer v každej domácnosti. Dokonca nemusíte hneď siahnuť ani po výraznej kancelárskej stoličke, ktorá by narušila štýl vášho domova. Možnosťou sa pre vás môže stať štýlová stolička, ktorá predstavuje trendy kríženca medzi kreslom a jedálenskou stoličkou. Váš interiér rozhodne nenaruší – prinesie do neho úplne nový závan štýlu a trendov.

• Pohodlie i na zemi - Netradičné miesto, však? Niektorým však sedenie na zemi úplne vyhovuje a práve tu načerpajú najlepšie nápady. V tomto momente však rozhodne neodporúčame studenú zem. Stavte na mäkký plyšový koberec.

farebné deky a vankúše Pohodlná stolička Plyšový koberec

Dostatok svetla je kľúčový

Náš posledný bod sa týka osvetlenia. Pri práci z domu rovnako ako v kancelárii dbajte na správne osvetlenie, ktoré je dôležité pre zdravie vašich očí i celkové sústredenie. Ak pracujete za písacím stolom, stavte na lampu na stole. V prípade, že ste si vybrali iné miesto a čírou náhodou padla vaša voľba na slabo osvetlený kút, umiestnite svietidlo tak, aby vám svetlo dopadalo priamo na pracovnú plochu. Nespoliehajte sa len na rozptýlené svetlo, pretože týmto spôsobom si extrémne namáhate oči a neskôr sa u vás môžu rozvinúť zdravotné problémy.

Pri zariaďovaní domáceho miesta na prácu by pre vás mala mať hlavné slovo pohodlnosť. Investujte do kvalitných produktov a doplnkov, ktoré Home Office posunú na nový level. Pohodlné oblečenie a zaužívané rituály hrajú v tomto prípade tiež dôležitú úlohu.

osvetlenie pracovneho stola