Závesné kreslá sú pre mnohých symbolom skvelého oddychu a relaxu. Niet sa však ani čomu čudovať. Sú pohodlné a dajú sa využiť na desiatky spôsobov. Okrem použitia vo vnútri si ich zamilujete aj vonku, v altánku alebo pri bazéne. Aké sú ich výhody a ktoré je to najlepšie pre vás?

Závesné kreslo s vankúšom šedej farby

Aké typy poznáme?

Visiace kreslá by sme mohli deliť do dvoch základných skupín, a to na: 

• závesné kreslo na strop
• závesné kreslo so stojanom

Prvá možnosť je vhodná do interiéru. Najlepšie ju využijete v spálni, detskej izbe a obývačke. Kreslo stačí navŕtať do stropu a správne upevniť. Montáž by mal zvládnuť každý domáci kutil. Kreslo so stojanom sa hodí najmä do exteriéru. Stačí ho zložiť a postaviť do záhradného altánku, na terasu alebo k bazénu. Výhodou je, že na jeho používanie nemusíte nič vŕtať ani upravovať.

Záhradné kreslá nájdete v klasickom prevedení, prípadne vo forme ležadla s dáždnikom. Tento model oceníte pri bazéne a vo veľkej záhrade. Veľmi dobre sa na ňom leží a oddychuje.

Po akých materiáloch stiahnuť?

Pri nákupe kresiel je dôležité sledovať hlavne materiál. Ten vám dopredu napovie, aké kvalitné bude a či vám vydrží len jeden alebo rovno niekoľko rokov. Jedným z najrozšírenejších materiálov pre záhradné visiace kreslá je ratan. Jeho výhodou je vysoká kvalita a odolnosť. Vyzerá pekne a hodí sa do každej záhrady. K ďalším materiálom sa radí ešte drevo, ktoré má veľmi podobné vlastnosti ako ratan, a plast. Plastové kreslá sú za skvelú cenu a nájdete ich v mnohých farebných prevedeniach. Nie sú však tak kvalitné. Kreslá do interiéru sú najčastejšie vyrobené z dreva a plastu. Pohodlnosť dodáva bavlna, prípadne iné látky.

Veľké závesné kreslo hnedej farbyAká nosnosť je postačujúca?

Ak bude závesné kreslo používať len jedna osoba, nosnosť by sa mala odvíjať od jej hmotnosti. Pravdepodobne vám bude stačiť do 80 kgV prípade, že sa na ňom budú striedať všetci členovia domácnosti, nosnosť by mala byť vyššia. Najlepšie do 120 kg.

Aká farba je pre vás najlepšia?

K najobľúbenejším farebným prevedeniam sa radí čierna a biela. Dôvodom je jednoduché kombinovanie s iným nábytkom a doplnkami. Ak sa vám však do domácnosti hodí aj iná farba, napríklad červená, zelená alebo modrá, nebojte sa siahnuť po nej.

Veľké závesné kreslo čiernej farby

Koľko priestoru pre kreslo máte?

Ešte pred kúpou závesného kresla by ste mali vedieť, že nie je príliš kompaktné. To znamená, že zaberie pomerne veľa priestoru. Nie je vhodné do malých izieb a bytov. Visiace kreslo nie je stabilné a posúva sa z miesta na miesto. V jeho okolí preto musíte mať voľný priestor. Umiestnite ho napríklad v blízkosti kúta alebo na mieste, kde nemáte žiadne skrinky, poličky a doplnky, ktoré by ste mohli zhodiť. Rovnako je to aj pri vonkajších modeloch. Tie sú často ešte väčšie, pretože majú masívny stojan. V malej záhradke by mohli vyzerať neprirodzene. Nehovoriac o tom, že zaberú dôležité miesto napríklad na prechádzanie alebo sadenie.

Chcete aj doplnkové funkcie?

Niektoré závesné kreslá majú zaujímavé doplnkové funkcie, ako napríklad priehradku na odloženie knihy, okuliarov a iných drobností. Skvelým doplnkom je aj odolnosť voči oderu, ktorú majú látkové kreslá určené do interiéru. Postará sa o to, aby sa po čase materiál nežmolkoval a nezničil.

 Závesné kreslo s vankúšom béžovej farby

Aké sú výhody závesných kresiel ?

Výhod závesných kresiel je veľké množstvo. K tým najdôležitejším sa radia:

• vysoký komfort
• široké využitie v interiéri aj exteriéri
• štýlový dizajn
• jednoduchá montáž
• praktický doplnok

Povýšte oddych a relax o niekoľko úrovní

Závesné kreslá predstavujú úplne inú, a pre mnohých aj novú, formu oddychu. Vhodné sú do interiéru i exteriéru a majú množstvo výhod. Objavte ich všetky a vyberte si zo širokej ponuky ešte dnes.