Toaletný stolík je štýlovým a praktickým kúskom, ktorý sa hodí do každej spálne a detskej izby. Predstavuje miesto, kde sa môže žena pripraviť na celý nadchádzajúci deň. Premýšľate, že by ste si jeden zaobstarali, no neviete, ako ho vybrať? Nechajte si poradiť našimi radami.

Biely toaletný stolík s taburetkou

Kam toaletný stolík umiestniť?

Vo väčšine domácností sa toaletné stolíky nachádzajú v spálňach a detských izbách. Umiestnenie však závisí čisto na vašich preferenciách. Stolíky si svoje miesto nájdu aj vo väčších šatníkoch a kúpeľniach.

Rozmery sú základom

Na trhu sa stretnete so stovkami rôznych toaletných stolíkov. Niektoré sú väčšie, iné zas menšie. Rozmery by sa mali odvíjať od miestnosti, v ktorej stolík bude. Detské izby sú spravidla menšie, a preto je lepšie zvoliť menší model. Dievčatá majú menej kozmetiky a šperkov, takže im bude skvelo vyhovovať. Na druhej strane, ženy s mnohými doplnkami, šperkami a kozmetickými produktmi, by sa mali obzerať po väčšom type. Do stredne veľkej a veľkej spálne sa nebojte kúpiť masívnejší stolík. Umiestniť ho môžete ku posteli alebo komode. Pekne doplní celú miestnosť.

Čierny toaletný stolík s LED osvetlením

Nezabudnite na funkčnosť

Kozmetický stolík vyzerá veľmi dobre a dá sa považovať za moderný a elegantný doplnok. Jeho hlavnou úlohou je však poskytnúť vám miesto na líčenie a prípravu do práce či školy. Práve preto by mu nemali chýbať praktické vlastnosti. Tých je rovno niekoľko. Prvou vlastnosťou sú úložné priestory. Stolík musí mať minimálne dve zásuvky, ktoré využijete na uskladnenie všetkých drobností, ako napríklad doplnky a kozmetika. Zopár modelov má aj skrinky. Tie sú praktické, pretože do nich uložíte omnoho viac vecí, ako do zásuviek.

Druhou praktickou vlastnosťou je zrkadlo. Bez toho by nebol stolík kompletný. Zo širokej ponuky si vyberáte rôzne veľkosti. Väčšie zrkadlá sú praktickejšie, pretože v nich môžete skontrolovať aj svoj outfit. A netreba zabúdať ani na osvetlenie. Toaletný stolík s osvetlením vám uľahčuje prácu a zaisťuje, že v zrkadle uvidíte každú jednu nedokonalosť. Zabudnite na zle rozotretý makeup alebo vytŕčajúce vlasy.

Siahnite po kvalitných materiáloch

Keď kupujete toaletný stolík, pravdepodobne nepremýšľate nad tým, že ho po roku používania nahradíte iným. Ak chcete, aby vám vydržal dlhú dobu, siahnite po kvalitnom materiáliTým najlepším je drevo. Jeho charakteristickými vlastnosťami sú nadčasovosť a dlhá trvácnosť. Aj po rokoch vyzerá ako nové. Plus, nájdete ho vo viacerých farebných prevedeniach. Viete ho tak prispôsobiť svojim potrebám.

Ružový toaletný stolík s taburetkou

Akú farbu zvolíte?

Ponuka farieb je široká a na svoje si príde úplne každý. Najobľúbenejšia je minimalistická biela, vhodná do každej miestnosti. Veľmi jednoducho ju skombinujete s iným nábytkom či doplnkami. Vyzerá štýlovo a je nadčasová. Rovnako je na tom čierna. Univerzálny odtieň pre mnohých predstavuje luxus a eleganciu. Okrem dvoch spomenutých nájdete aj ružové toaletné stolíky. Tie si zamilujú najmä mladšie dievčatá.

Dôležitá je aj stolička

Stolička alebo taburetka je dôležitou súčasťou každého stolíka. Mala by byť pohodlná, aby sa vám na nej pri chystaní dobre sedelo. K niektorým modelom taburetku dostanete. K iným si budete musieť priniesť stoličku z inej izby alebo si ju dokúpiť. K peknému a ženskému stolíku sa hodí aj pohodlné kreslo.

Toaletný stolík s veľkou zásuvkou

Doplňte svoju domácnosť trendy nábytkom aj vy

Toaletné stolíky sú skvelým a štýlovým kúskom, ktorý by vám rozhodne nemal chýbať. Hodia sa do akejkoľvek miestnosti, no najlepšie sa vynímajú v spálni a detskej izbe. Vyberte si jeden ešte dnes!