Tento trend si drží svoje miesto už niekoľko sezón. Medzi obľúbené motívy patria farebné kvety, veľké listy tropických rastlín a všetky odtiene zelenej. Ak máte zariadenú izbu v jemných farbách, určite oceníte tento výrazný doplnok. Najväčšou výhodou tohto riešenia je, že sa hodí takmer k akémukoľvek štýlu. Prečítajte si o tom viac, v našom novom blogu.

Skutočná džungľa alebo záhrada snov?

Dokonca aj malý dekoračný prvok stačí na zmenu dizajnu. Charakter Vášho interiéru bude závisieť od typu a množstva textilu, ktorý si vyberiete. Minimalisti určite ocenia malé prírastky, ako sú obliečky na vankúše s exotickým motívom listov, ktoré lemujú gauč. Maximalisti sa rozhodnú pre umelecký prebytok dekorácií s týmto motívom, medzi ktorými nebudú len vankúše ale aj závesy, posteľné obliečky alebo prehozy. Tento trend si drží svoje miesto už niekoľko sezón.

Medzi obľúbené motívy patria farebné kvety, veľké listy tropických rastlín a všetky odtiene zelenej. Ak máte zariadenú izbu v jemných farbách, určite oceníte tento výrzaný doplnok. Dekorácie v kvetinových vzoroch sa hodia do akéhokoľvek interiéru. Ale aby ste dokázali plne zdôrazniť ich krásu, stojí za to zvážiť typ témy, ktorou budete zariaďovať byt. Veľa doplnkov nie je zlé riešenie ale s cieľom vytvoriť si dokonalý a ladiaci interiér je lepšie sa rozhodnúť pre jednu tému a držať sa jej. Existuje mnoho kombinácií medzi vankúšmi, závesmi alebo obliečkami.

Listy

Jeden z najpoužívanejších motívov, pripomínajúci tropicku džungľu. Palmy, papradie alebo kaktusy vytvárajú skvelý dojem na tmavom pozadí závesov, ktoré zdôrazňuje hĺbku ich farieb. Závesy tohto typu sa skvele hodia do izby pre Vaše deti a teenagerov alebo do obývačky. Vzory listov na bielom alebo svetlom pozadí dodáva každému priestoru priestrannosť a svetlo. Ak máte v izbe svetlý nábytok, tieto závesy sú pre Vás tou správnou voľbou.

Kvety

Ďalším veľmi obľúbeným motívom sú viacfarebné kvety s veľkými lupeňmi. Sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí uprednostňujú delikátne a romantické doplnky. Spálňa so závesmi v kvetinových vzoroch vytvára dokonale útulný priestor. Zaujímavým riešením sú tiež závesy s prídavkom listov a kokosových orechov, najmä ak máte obývačku spojenú s kuchyňou.  

Exotické vtáky

Sú trocha viac extravagantné a boli vytvorené pre tých, ktorí majú radi prepych a exotiku v interiéri. Závesy s ružovým plameniakom sa skvele spája s nábytkom z tmavej kože, ale hodia sa aj do spálne, v ktorej vládne luxusný štýl. Spokojný budú hlavne tí, ktorí sa radi obklopia výraznými doplnkami alebo chcú vytvoriť interiér s individuálnym charakterom.



Prečo sa zameriavať na rastlinné motívy?

Nie je to len módny výstrelok. Prítomnosť týchto motívov vo Vašej domácnosti oceníte kedykoľvek počas roka. Dekoračné vankúše alebo posteľné obliečky s motívom šťavnatých zelených listov budú vyzerať skvele nie len na jar, keď všetko naokolo kvitne, ale aj v zime, keď nám začne chýbať táto farba dodávajúca energiu. Tropické závesy vytvoria trvalú letnú atmosféru aj u Vás doma.