Naposledy sme si povedali, prečo je najvhodnejšia farba do spálne zelená. Dnes sa budeme venovať červenej.

Červená farba je farbou emócií. Poznáme to všetci. Červené ruže - romantika a vášeň, červená krv - život, nebezpečenstvo, červená na semafóre - výstraha. Všetky tieto prepojenia su dynamické. Z toho dôvodu sa červená farba vôbec nehodí do spálne, kde má človek získať pokoj a nabiť sa energiou.

Červená farba sa rovnako nehodí ani na miesta, kde pracujeme. Vyhnúť by ste sa jej mali v pracovni, či v detskej izbe, ak sa v nej učia a pripravujú na skúšky vaše deti. Je dokázané že červená zhoršuje výkon a sústredenie sa na dosiahnutie cieľa, pretože je často spájaná s nebezpečím a teda aj so strachom z neúspechu a znižuje motiváciu.


V dome je ale jedna miestnosť, kde sa červená hodí perfektne. Predstavte si, že červená zvyšuje apetít. Preto je kuchyňa tým správnym miestom, kde túto farbu použiť. Samozrejme, ak nechcete jesť a priberať v posteli :) Červenou tak môžu byť odfarbené doplnky, kuchynská linka, či napríklad tieto krásne červené závesy na vašom okne. Dajme tomu v jedálni, ktorá je súčasťou kuchyne.